Jā, jā tie nav nekādi makaroni, tas ir smalks franču cepums, kurš gatavots no pūdercukura, vecinātiem olu b

altumiem un mandeļu miltiem un smalkos fraņču kafē un restorānos to cena ir sākot no 1 līdz pat 7 eiro GABALĀ!!! Lai šo brīnumu nobaudītu nav
jānesās uz pašu Franciju, arī pie mums, Latvijā, ir iespējams iegādāties šos cepumus par aptuveni 30Ls/kg. Protams, lētāk ir pagatavot pašiem, bet ar pirmo reizi tie reti, kad sanāk. Makarūni ir reti kaprīzi cepumi, pat 100% pieturoties pie pārbaudītās receptes, nav garantija, ka šis cepums izdosies, bet ja gadījumā tomēr izdosies, tad gandarījums būs neaprakstāms.
Makarūns no makarūna atšķiras ne tikai ar krāsu, bet arī ar pildījumiem(kafijas, pistāciju, tējas krēms un vēl miljons citi, ja galīgi nav idejas pildījumiem, var izlīdzēties ar omītes zapti no pagraba). Nu ko, mēģināsim pagatavot. tātad
SASTĀVDAĻAS:
3 olu baltumi (3 dienas iepriekš pirms makarūnu gatavošanas olu baltumi jānoliek istabas temperatūra, lai ''vecinās'')
150g pūdercukura
100g mandeļu milti( mandeļu miltus parastā lielveikalā nopirkt nevar, toties mandeļu skaidiņas gan var, tāpēc pērkam tās un samaļam līdz miltu konsistencei)
šķipsna sāls
Pārtikas krāsviela(var izmantot arī kakao, biešu sulu vai kas nu mājas ir)
SASTĀVDAĻAS PILDĪJUMAM (kā jau rakstīju, var izmantot omes zaptes, ja negribas noņemties ar pildījumu):
4Ēk pilnpiens
180gr sviests
1Tk skāba sula (var citronu)
PAGATAVOŠANA:
1. Vecinātie olu baltumi jāieliek uz 5min, ledusskapī, jāpievieno šķipsniņa sāls un jāsaputo (vismaz 10min uz max putotāja jaudu) stingrās putās.
2.Mandeļu miltus sajauc ar pūdercukuru un pievieno saputoto olu baltumu.
3.Mīkla ir ļoti kārtīgi jāizmaisa, lai veidojas viendabīga konsistence un tad jāpievieno krāsviela.
un te seko pats svarīgākais moments makarūnu pagatavošanas dzīves ciklā:
4. Uzliekam mīklu uz cepampannas, protams, ja ir iedvesma un nav ko darīt var mocīties ar cepampapīra ieklāšanu, makarūnu formu zīmēšanu un pēc tam tie tāpat izplūdīs...bet var darīt tā, kā to daru es un noteikti arī konditorejas, kas specializējušās makarūnu gatavošānā, proti, iegādāties specializēto makarūnu silikonu pannu ( 48 formiņas) un iepildītāju ar 3 uzgaļiem tikai par 8ls(pasta izdevumi iekļauti, preces piegādes laiks līdz 4 n
edēļām),
ja ir interese rakstiet uz epastu (palīdzēšu ar iegādi) :)
5. Kad mīkla ir iepildīta, cepamo pannu noliekam malā uz 3 stundām, istabas temperatūrā. Tas ir jādara, lai cepumi nedaudz sacietētu un kļūtu kraukšķīgāki.
6. Uzkarsējam cepeškrāsni(vismaz 5 min.) līdz 140-150 grādiem un liekam kaprīzos makarūnus cepties aptuveni 12 minūtes.
7. Cepšanas laikā, nekādā gadījumā nedrīkst virināt krāsniņas durvis!!!
8. Voilāa un cepumu pamats ir gatavs, tagad pa vidu var smērēt zapti vai arī krēmu. Tatad par krēmu:
Sviestu sakuļ apmēram 10min, tad pievieno pilnpienu un 1Tk sulas un turpina kult vēl 5min.
9. Krēms ir gatavs! Smērējam pa vidu makarūniem.
10. Var pagaidīt, kad krēms sasūcas makarūnos vai arī ēst uzreiz,
Labu apetīti :)